Så er hverdagen startet op igen og med det også madpakkerne. Kun en på matriklen får mad der ikke er medbragt så kreativiteten skal i sving for ikke at køre sur i leverpostej og kødpølse. Ikke at der er noget i vejen med rugbrød. Men især Sofia kører træt i de samme kedelige madder. I dag delte en mor fra klassen så en svensk opskrift på nogle boller der så ret lækre ud. Jeg tilpassede de lidt efter hvad vi havde i skufferne.
- 9 dl vand
- 1 pk gær
- Salt
- 1 dl becel (smør eller olie kan også gå)
- 600 g hvedemel
- 200 g havregryn
- 100 g hirsefrø
- 100 g Solsikke kerner
- 100-150 g rugmel
Gæren opløses i vandet og det øvrige tilsættes. Hold lidt igen med melet, dejen skal være godt fugtig/blød.
Hæver 40-50 min og puttes i en bradepande med bagepapir.
Fugt hænderne og tryk dejen helt ud i hjørnerne.
Skær nu på langs og tværs så der dannes firkanter og drys med sesamfrø.
Jeg fik 24 boller af en portion
Nu er madpakken smurt og klar til imorgen.