Madpakke boller

Så er hverdagen startet op igen og med det også madpakkerne. Kun en på matriklen får mad der ikke er medbragt så kreativiteten skal i sving for ikke at køre sur i leverpostej og kødpølse. Ikke at der er noget i vejen med rugbrød. Men især Sofia kører træt i de samme kedelige madder. I dag delte en mor fra klassen så en svensk opskrift på nogle boller der så ret lækre ud. Jeg tilpassede de  lidt efter hvad vi havde i skufferne.

  • 9 dl vand
  • 1 pk gær
  • Salt
  • 1 dl becel (smør eller olie kan også gå)
  • 600 g hvedemel
  • 200 g havregryn
  • 100 g hirsefrø
  • 100 g Solsikke kerner
  • 100-150 g rugmel 

Gæren opløses i vandet og det øvrige tilsættes. Hold lidt igen med melet, dejen skal være godt fugtig/blød. 

Hæver 40-50 min og puttes i en bradepande med bagepapir. 

Fugt hænderne og tryk dejen helt ud i hjørnerne. 

Skær nu på langs og tværs så der dannes firkanter og drys med sesamfrø. 

Jeg fik 24 boller af en portion


Nu er madpakken smurt og klar til imorgen.